19 d’oct. 2010

Sanció

La sanció és un terme que té diverses accepcions:
En primer lloc, es denomina sanció a la conseqüència o efecte d'una conducta que constitueix infracció d'una norma jurídica (llei o reglament). Depenent del tipus de norma incomplerta o violada, poden haver sancions penals o penes, sancions civils i sancions administratives.
No obstant això, habitualment la referència a una sanció es fa com a sinònim de pena pecuniària, és a dir, una multa o, almenys, per penes lleus (per exemple, prohibicions per exercir càrrecs).
En segon lloc, es diu sanció a l'acte formal mitjançant el qual el cap d'Estat dóna la seua conformitat a un projecte de llei o estatut. A Espanya, per exemple, el Rei sanciona les lleis aprovades per les Corts Generals. I per extensió, a més, es denomina sanció a l'aprovació o autorització de qualsevol acte jurídic.
Finalment, des d'un punt de vista de Dret internacional, les sancions són les mesures econòmiques, diplomàtiques o militars que un estat presa de manera unilateral per pressionar a un altre en una negociació o per al compliment d'obligacions internacionals.

Url. de la notícia en la qual apareix la paraula:
www.elpais.com/articulo/internacional

Definició treta de: thefreedictionary.com i Wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.