20 d’oct. 2010

ESTATUT

En termes generals, entenem per estatut aquell conjunt de lleis que es redacten i es fan públiques en una societat per ser respectades i preses en compte per tots els ciutadans de la regió a la qual es faça referència. No obstant això, podem dir que l'estatut és una forma menor de lleis ja que en general es redacta en el marc d'una regió, ciutat o àrea específica, així com també pot ser el conjunt de lleis que regeixen una institució o entitat de manera particular. L'estatut, per tant, es pot trobar en la majoria dels casos supeditat a un conjunt de lleis més grans com la constitució nacional de cada país.

L'estatut està organitzat bàsicament per legislar sobre qüestions específiques o per a determinades institucions, i no és vàlid fora d'elles.

Així, cada estatut local o específic busca plantejar legislació sobre aspectes particulars i característics de la regió o entitat en qüestió darrere d'afavorir la resolució de conflictes (o directament evitar) de manera més concreta i clara, situació que no sempre succeeix amb els grans compendis de lleis generals per a tota una nació.


http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/319344-una-plataforma-es-mobilitza-per-lautonomia-de-catalunya-nord.html
http://www.definicionabc.com/derecho/estatuto.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.