25 d’oct. 2010

JUTGE DE PRIMERA INSTÀNCIA O INSTRUCCIÓ

JUTGE INSTRUCTOR O DE PRIMERA INSTÀNCIA

Jutge és aquell que pertany a la carrera judicial, únic investit amb autoritat per a jutjar i fer executar allò jutjat, en les causes de les seues respectives competències. Si aprofundim més en el terme un jutge és aquell funcionari dependent del ministeri de justícia que, per les seves capacitats, té jurisdicció per a decidir els plets civils i criminals.


  • Jutge de primera instància o instrucció: jutge ordinari d'un partit o districte, coneixedor en primera instància dels assumptes civils no comesos per la llei als jutges municipals, i en matèria criminal dirigix la instrucció de sumaris. Això és, haurà de conéixer els casos, fets o processos judicials, així com delictius en primera instància, després dels jutges de pau.
He trobat la definició dels termes en el Diccionari de Castellà de la RAE, en el diccionari jurídic virtual de www.lexjuridica.com i en la viquipèdia.

El terme ha aparegut publicat al diari El País:

http://www.elpais.com/articulo/espana/fiscal/acusa/alcaldesa/Alicante/trato/favor/Ortiz/cambio/regalos/elpepuesp/20101025elpepunac_21/Tes


Enviat per Laura Piera Boronat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.