31 d’oct. 2010

HIPOTECA

Una hipoteca és un contracte mitjançant el qual es prén com a garantia d'un crèdit a un bé, generalment de tipus immoble. El bé està en mans del propietari mentre complesca amb les seues obligacions; en cas contrari, el creditor(persona que cedeix els diners) pot procedir a realitzar la venta del bé amb la intenció de cobrar la quantitat de diners prestada.

El contracte que constitueix una hipoteca ha de ser registrat en el Registre de la Propietat amb l'objectiu que posseïsca valor per a tercers. En cas que l'acreditat (persona a qui es presten els diners) no complesca amb els seus pagaments, es procedeix a una demanda, a una sentència condenatòria i a la subhasta de l'immoble. Així, la hipoteca sols imposa una obligació al deudor i es troba reglamentada d'acord amb la llei.


Els tres aspectes més importants de la hipoteca són:

  • Capital: diners prestat pel banc i que sol ser menor al preu de l'immoble per tal de poder-se cobrir en una possible subhasta.
  • Interés: indica el percentatge exta que s'ha de pagar a l'entitat que va otorgar el préstec.
  • Termini: temps que comprén la devolució del capital.
El procés legal mitjançant el qual es perd el bé immoble es denomina judici hipotecari.

He trobat el terme HIPOTECA a la notícia següent, apareguda al diari El País:

http://www.elpais.com/articulo/reportajes/Ciudadano/subprime/elpepusocdmg/20101031elpdmgrep_10/Tes

La definició l'he extreta de l'enciclopèdia Larousse i de la pàg. web http://www.definicionabc.com/economia/hipoteca.php

Enviat per Laura Piera Boronat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.