24 d’oct. 2010

Administració Judicial

L'administració judicial és una figura prevista per l'ordenament judicial. En alguns casos s'utilitza per garantir el control i la protecció dels drets patrimonials d'un creditor, en el cas que s'hagi demanat per assegurar la devolució d'un crèdit, o com a garantia de molts creditors (privats i públics) en cas de insolvència familiar / empresarial bé sigui una suspensió de pagaments o una fallida (totes aquestes figures conegudes a Espanya com a concurs de creditors) en aquest cas es denomina administració concursal.
L'administració judicial no només està relacionada amb l'execució de crèdits sinó que és un instrument d'auxili judicial en totes les jurisdiccions (civil, penal, social, administrativa, etc.) I resulta de gran utilitat quat l'execució (això, subasta judicial,etc.) no és la via més indicat per garantir el cobrament o resulta antieconòmica. En alguns casos, és el mateix deutor el que pot escollir com a millor alternativa, a l'alienació dels seus béns, l'embargament íntegre de la seva empresa, fins a la total satisfacció del crèdit, i evitar el tancament del negoci.

Concepte extret de la notícia: http://www.elmundo.es/elmundo/2010/10/24/espana/1287939769.html

2 comentaris:

  1. La Imprtància de les majúscules en el Dret i la utilizatció de conceptes jurídics en el marc del llenguatge usual o de carrer. La definició de Pedro ens serveix pre veure com una simple majúscula pot canviar el sentit d'un terme, en efecte, quan parlem de l'Administració siga judicial, pública, tributària, estatal, autonòmica, local i quants adjectius vulgeu posar darrere sempre estem parlant d'una institució d'un conjunt d'òrgans encarregats de servir als interessos generals. D'ahi la importància de la majúscula per distingir-la de l'acció d'administrar que pot dur a terme qualsevol persona amb capacitat o competència reconega per a fer-ho. En aquest cas quan Pedro parla d'Administració judicial està referint-se a una persona la qual rep per orde d'un jutge la competència i responsabilitat d'administrar determinats bens.
    En un sentit coloquial es pot veure com a més quen es parla d'Administració judicial, està volent-se referir a l'Administració de Justícia com a poder judicial.

    ResponElimina
  2. pel que fa a la noticia citada no fa referència a la figura del administrador judicial sinó al sentit usual d'adminsitració de Justicia.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.